Tuesday, March 31, 2009

Majlis Besday Hanees


Ni laa die besday invitation card b c-Hanees...aku main buat belasah buat jerk gune publiser sbb dah last minute (sib baik jd..huhu)..so..cara terpantas utk nak bg kat guest2 aku pos thru email tuh pun dah jumaat ptg...huhuhuhu..

Pepe pun, terima kasih pada semua tetamu yg sudi dtg majlis tuh..terharu la plak kan sbb ramai gak yg sudi dtg, yg jauh yg dekat yg lame dah xjumpe seme dtg..terharu..terharuu..terima kasih byk2..alhmdulilah semuanyer berjln spt yg dirancangkan...kepada tetamu yg dtg kalau ade terkurang ker atau terlebih ker..harap dimaafkan la erk...umh plak tuh sempit so..terhad la sikit derang nak gerak..

Antara kwn blog aku yg dtg..mama rose+mama vogue+ mama Apple Lady+mama sara...mama sara la tetamu penutup majlis aritu..huhuhuh...saje aku pakse die laki bini makan byk2...

Pastu tu lg satu derang ni..aku soh dtg bwk perut jek ni siap bg2 hadiah+sumbangan lg..lg ler terharu buat susah2 jerk, tp tuan nyer besday aku tgk muke cm xde perasaan jerk wakakkaka sbbnyer die tak bape sihat..yg excited bukak mak ngan abah dier..huhuh...

Terharu tgk mak ngan adik aku yg bertungkus lumus tlg masak, abah Hanees plak part die ahad pg kemas rumah+lap+basuh ape yg patut...mak aku mang aku dah booking awal2..siap beli brg2 nak masak dr kpg, sbb die kate yg klnyer brg xbest cthnyer cm mee kuning..tuh import dr tanah merah..mee kl mak aku kate pahit..tu sure acid boric byk ler tuh..huhuhu...

Adik aku satu family turun kl dr Batu Pahat tibe rumah sabtu mlm tuh kol 12 mlm....bile die sampai mate yg memula layu seme jd buntang balik sbbnyer borak2 (cam ler sthn tak jumpe..kuikuikui) smbil buat keje tak sedo dh kol 4 pg...huhuhuh....smpai c-Hariz tgh syok tido pun leh jaga sbb terover boak ngan gelak..

Tapi mase majlis tuh besday girlnyer tak bape sihat sgt, selsema batuk seme ade...yg kelako mase soh titup lilin, die boleh nak lari sbb takutkan lilin..aritu k.org soh tiup die g letak jari atas api lilin tuh, lps dr tuh terus jd fobia tgk lilin..lepas abah die buang lilin..terus dtg nak potong kek..terima kasih ler pada Atok Hj Baharin sbb sudi bacekan doakan dlm majlis tuh..rase la sikit diberkati kan..huhuhu

Gambar2 ni aku cilok dr Bos abah Hanees nyer kamera....yg gambar dr abah Hanees nyer camera belum di upload lg..esk luser ler aku letak balik..kuikuikuikui..

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Eh uolssssss u know what...i lagi terharu tauu ...ade artis u... dtg rumah i mase besday tuh...

Photobucket Photobucket

Adek2+mak aku wat muke jakun dok intai2 dari dr dapo nak tgk...wakakakak..mak aku sempat lg wat lawok..die ckp pasni leh sebar kt kpg gtau kat jiran2 artis mkn mee kari yg die masak..wakakak..nak pecah perut aku dengau..oh mama kuuu..huhuhuh

note: pada aweks artis tuh..pinjam erk kejap gambo pakwe u satu family..huhuhu

Earth Hour Campaign

28 Mac 2009 aritu satu dunia buat kempen mendenaalah ni..tp aku memula ingt nak ler jugak menyahut cabaran kempen ni..tp nak nyahut cmner..tepat 8.30 mlm k.org tgh nak dinner kang tak psl suap nasik masuk kot dlm hidung pastu plak mak aku tgk sibuk2 kt dapo utk majlis esknyer..so..k.org tutup la ape yg patut..aku tgk jiran2 depan kiri kanan seme gelap..kebetulan bile aku jengah umh sblh..tetibe Ira ngan Harith baru balik soping..derang kate kt Tesco Puchong dah gelap..huhuh...so xdpt laa aku nak menjoinkan diri utk nak selamatkan bumi..huhuhuh...

Tuesday, March 24, 2009

Sedihnyerr Hidup

Nape laa sadis sgt hidup aku nih..dari memula start keje sini lagi akuh dah rase tak best..tp aku kuatkan semangat sbb nak bg mak aku gumbira..mak aku yang beria2 sgt nak aku keje kt syarikat yg kenkunun gah di negara mesia nih...walaupun hanye dpt post skrg, die kate tak per laa..nnt dpt ler tuh naik...

Photobucket

Dolu2 lps abes dip..aku keje kilang jap...seronok ler jugak..sempat la jugak keje smpai dpt confirm keje....pastu mak aku soh benti sbb nak gak aku g keje kt sykt nih...ok la fine sbb bg aku mak aku adalah segala2nyer dan aku nak die gumbira.

Lepas sebulan keje sini, ramai kwn2 kolej aku ajak cari/keje dlm bidang yg aku belajar...tp mak akuh..xbg..mcm aku ckp td laa..die kate bagus keje kt kompeni nih..rase menyesal tol aku keje sini..kwn2 aku kbykkanyer seme dah jd Programmer, Software Engineer, System Analisis dan post2 yg berkaitan ngan bab2 computer ini..Tp akuuhhhhhh....

Photobucket

Bygkan dulu aku penah apply gred utk yg post yg Dip, tp derang bg alasan..post dah penuh dan tak layak..ok fine lah kan..so aku dgn kuatkan semangt aku further study..
4thn 1/2 aku bergelumang ngan buku+assigment+quiz+exam..alhmdulilah bulan 8 last year aku akhirnyer grad la jugak...plg manis dpt share pentas ngan hubby tersyg...huhuhu..

Photobucket Photobucket

So..kt opis bos aku tanpa putus asa tolong aku utk apply post sesuai ngan kelayakan akuh..bygkan 5 kali masuk meeting...mcm2 alasan deme bg..yg terbaru..td lerrr (24h Mac 2009)..lps meeting unit..baru aku dpt tau...paper terbaru deme xluluskan gak..alasannyer sbb aku degree in IT memandangkan post yg akan aku apply tuh more in techical n engineering, dan post tuh la yg selama ni aku minat dan nanti2kan....aku pun xtau nak ckp ape..kate kompeni nak menuju kearah techology lee kenkunun..tp ...deme cm xleh terima kenyataan..tuh namenyer bodoh piang lahabau

Photobucket

Aku heran ler nape busuk sgt hati deme tuh..suka sgt tutup periuk nasi org..tak pe2...deme ade ank, nnt aku doakan anak beranak korang yg baru nk membeso tuh akan terima pembalasan teruk dr ape yg kowang buat kt akuh...aminnnnnnnnn...

Photobucket

Mls dah aku nak pk bersalah ker tak nak tulis blog ni mase opis hour ke tak..pedulik hape derang...

Friday, March 20, 2009

Hanees 1st Birthday

Hari ni 20 Mac genap umur Hanees sethn ..alhamdulilahhhh




Kalau kenangkan sethn yg lalu mase ni jam 2.36 pm aku dlm Labour Room lg kt Annur..Hanees dilahirkan tepat jam 1.30 PM mase tuh lps org azan Zohor...dan jugak pd tarikh tuh (thn lps) adalah sama dgn tarikh lahir Nabi Muhammad S.A.W - Maulidur Rasul..alhmdulilah

Moga Hannees jd ank yang solehah+cerdik+beramal+berilmu+berjasa+bertanggungjawab+berakhlak..aminnnnnn..

My Happy Family

Stick Figure Family at FreeFlashToys.com

Td bukak Ibu Adamnyer Blog..ternmpak mende ni..ape lg..try lerrrr...

Wednesday, March 18, 2009

Last Week Acticities

Lame dah aku tak mengupdatekan blog akuh nih..bukan ape tak sempat...byk mende nak kene buat..so dikesempatan yg ada ni aku tanpa ada rase bersalah kuikuikui bukak ler blog kesayangan akuh nih...ni aku wat overall ape yg Hanees buat sepjg last week..
eeee...on this friday is Hanees besdayyyyy....wahhh..dah sth gegirl mama nih...

Pagi td kemas brg2 Hanees tertgk deret kasut die kat 'Prototype Banglo Idaman'..so..ape lg snap ler..bukan ape rase cm cantik plak bile bederet cm tuh...huhuh
Photobucket Photobucket

Abes bab kasut2 seme tuh.. saje pakaikan die tudung ala-ala Ekin tuhhh..sekejapan jerk laa die nak pakai..lepas die cabut..eeee xmuslimah tol laa anak Mior Fadzlee nih..huhh

Photobucket Photobucket Photobucket

Jadi model gaun..ni laa gaun yg Mak Long bg tuh....lmbat lg Hanees leh pakai sbb labuh..
Photobucket Photobucket Photobucket

Ni plak muke bdk tgh syok dengar lagu Alluate (Burung Gagak in Frechhh)
Photobucket Photobucket Photobucket

Wednesday, March 11, 2009

Just For Testing

Just for testing b4 i start my work back..






Note: Ibu Adam...Pinjam jap gambo Adam yg comeii tuh erkk satuuu...

Tuesday, March 10, 2009

Suatu Ptg Sblm Mandi

Sebelum mandi tanpa rase bersalah, sempat lg ronda2 kwsn

video

video

Lepas ronda2 pergi bilik air..tp pusing balik g lepak depan tv layan Mickey Mouse Club House kt Play House Disney..sampai Mak Tok dah cekak pinggang depan toilet baru terhegeh2 dtg..huhuh

video

Friday, March 6, 2009

All About The Kucings

Tak de org kat opis, baik aku mengupdate blog akuh nih...g pun keje2 yg pending2 seme tuh aku dah usaikan..(ayat cam sasterawan negara jerk..kuikuikuikui)...

Smlm pg ma call aku gtau die jumpe baby meow kt tepi longkang blkng umh mase die nak siram longkang..cecepat die tangkap..sbb kebetulan sehari sebelum tuh Mama Nana ade gtau nak mintak kucing2 yg aku bela kt belakang tuh..actually meow2 kt blkang tuh seme bukan kucing akuh...aku saje sedekah mkn kt deme..so rutin akuh tetiap hari sblm g keje ngan blps balik keje bg deme mkn...mkn bukan sebrg mkn tauu..aku supply Baikknyer mknan samada Friskies, Whiskas tak pun K4 atau JJ nyer Cat Food nyer product berdasarkan budget yg ade ler)..sekali sekala ade rezeki lebih aku bg ler ikan mentah..tulang2 atau lebihan2 makanan aku tak pernah bg kt derang...neverrrrr..bg akuh...deme pun ade hati dan perasaan gak...ee..syahdu2..kalau bab2 cmni..aku benci kalau tgk org bg derang2 ni mkn tulang2 ikan, tulang ayam, nasi basi..deme pun mahluk tuhan gak...ape salahnyer bg derang mkn...bukan luak pun harta bg derang mkn...kuikuikuikui..

Asalnyer kucing kt blakang umh aku ni sekor jerk....dulu aku panggil die IBU sbb die baru give birth..kuikui..4 ekor baby dier tp mak aku tuko name terus jd Minah..aduss tak cun langsung name..huhuh..mase aku memula jumpe die kt blkang umh die tgh feedingkan anak2 dier...lps dr aku aku bg jerk die mkn..smpai ler ank2 die beso..dah bape generasi dh tuh...bygkan ler sejak dr sblm aku pregnent smpai ler Hanees dah ade..Minah still idup lg..huhuhuh..

Kucing2 yg ade skrg ni: Minah, Kuning (1st genarsi Minah, 3 lg yg lain dh hilang), Pokoyo+Yokopo (2nd genarsi Minah)

Kucing2 ni kalau ade mak akuh..naik lemak ler deme..sbb mak akuh non-stop bg mkn..siap leh landing2 lg lam umh...mak aku ckp..bg jerk derang mkn...sedekah kt deme....nnt deme akan doakan utk kiter...huhuh

yg lattest die beranak lg..tp ank die, 3 minggu lps tuh hilang... Minah ni bukan die reti jaga ank ...yg tukang bg susu..C-Kuning...Kuning ni penah beranak tp ank die hilang..sian sungguh..

Berbalik pd cerita yg memula td..so..lps mak akuh call, t.ari tuh aku balik umh..sbb Mama Nana nak tgk..siap g Pet Shop lg belikan susu ngan feeding set utk dier..mang cantik giler kucing tuh..baka kembang gak tuh...aku rase kuning dh kidnap ank kucing sape ntah..sbb die teringatkan ank die yg hilang..huhuh..actually kucing2 yg kt blkng umh tuh seme bulu kembang..sbb bapak yg mer****l minah tuh seme yg bulu kembang..tuh yg terhasilnyer pokoyo dan Yokopo..mate biruuu lg tuh..

So..lps isyak Mama Nana ngan Hubby dtg nak dtg amek...mak aku bg name die Adam..Hanees panggil Ayam..tp Mama Nana kate nk letak name boboy..huhuh..bubuiiii..ADAMMMM...














Ni la die anak kucing yg ma jumpe tuh
















Yg kiri tuh :POKOYO
Yg kanan: Minah+Pokoyo+Kuning+Yokopo













Ni plak penjaga Boboy spjg hari smlm....

Wednesday, March 4, 2009

Cek Wan 2

Mase kenduri kawen Mak Cik Hariz











Percaye atau tidak..teddy bear yg xde mate sblh tuh adalah bear aku mase kecik..ma ngan abah ckp sebaya ngan aku mean dah nak masuk 30 thn ler jugak umurnyerr..grrrrr..

Dan yg elok sempurna tuh teddy bear Hanees yg abah Hanees beli lps genap umo die 45 hari...